Ahşap Dekorasyon Ürünleri

Ahşabın insan doğasında ki rahatlatıcı etkisi tartışılmaz bir gerçektir. Ahşap, yapısı itibarıyla insanoğlunun ilk zamanlarından beri var oluşu ve insanların hayatını kolaylaştırması yönünden hiçbir şey kaybetmemiştir. Aksine, gün geçtikçe artan kullanım alanı ve popülaritesiyle günlük hayatlara da dahil olmaya başlamıştır. Ahşabın kullanıldığı evler, villalar, bungalovlar dışında ahşap dekorasyon ürünleri de günümüzde sık sık kullanıcılar beğenisine sunulmaktadır. Belli başlı kategorilere ayrılabilecek olan ahşap dekorasyon ürünleri hem ev hem iş yerlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

 Ahşap Ev Dekorasyonu

 ahşap dekorasyon dekorasyon ürünleri.
Ahşap ev dekorasyonu iki ayrı kategoride incelenebilir. İlk olarak evin kendisinde olması gereken kapı, yer, duvar, banyo ya da mutfak dekorasyonu gibi dekorasyonlar; ikinci olarak ise evin içerisinde kullanılan mobilya, küçük süs eşyaları ve biblolar tarzı
 Özellikle yer döşemelerinde kullanılan parkeler ve laminant parkeler yıllardır evlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Fakat günümüzde buna ek olarak, duvarlarda kullanılan panel ahşaplar da görünmektedir. Bu panel ahşaplar ev dekorasyonunun görüntüsünü güzelleştirirken ev içindeki ısı ve ses yalıtımı da düzenlemektedir.




 Ahşap Banyo Dekorasyonu

 Bir diğer ahşap dekorasyon bölümü ise banyo bölümüdür. Son yıllarda revaçta olan Türk hamamı tarzındaki banyolarda sıklıkla ahşap kullanılmaktadır. Bu klasik alaturka hamamlarda sauna benzeri yerler inşa edildiğinden ahşabın kullanımı oldukça yaygındır. Fakat daha modern evlerde de ahşap kullanımı banyolarda görülmektedir. Genellikle duşakabin kenarlarında ya da duşakabin yer döşemelerinde ahşap kullanıldığını görülmektedir. Ahşap insan vücudundaki elektriği ve olumsuz enerjileri aldığı için evin her noktasında kullanılması uygun görülmektedir.

 Ev Eşyalarında Ahşap Kullanımı


Dekorasyon kısmına gelindiğinde masadan tutun mobilyaya, koltuğa sandalyeye TV ünitesine hatta kitaplığa kadar her ürün ahşaptan yapılabilmektedir. Ahşaptan üretilen bu ürünler evin içerisindeki sıcaklığı artırırken evin gerçek bir yuva olarak görünmesini de sağlar. Beton, çelik ya da cam materyallerden oluşan evlerde var olan soğuk alan, ahşap evlerde ya da ahşap dekorasyonlu evlerde görünmemektedir. Bu sebeple evini gerçek bir yuvaya çevirmek isteyen herkesin ahşap materyallerle ilişkilerini olumlu olarak gözden geçirilmesi önerilmektedir

 Ahşap Mutfak Modelleri

 Ahşabın ev içerisinde kullanıldığı bir diğer alan ise mutfaklardır. Bilindiği üzere mutfaklarda var olan dolapların birçoğu ahşap malzemeden yapılmaktadır fakat maddi olarak daha uygun malzemeler kullanılabilen ve ahşap dekorasyon ürünleri kullanmayan bazı mutfakların kullanım ömürlerinin kısa olduğu gözlemlenmiştir.

 Eğer şık ve dayanıklı bir mutfak tercih edilmek isteniyorsa 0 masif ahşaptan oluşan mutfak dolapları ve buna takım olabilecek mutfak masa ve sandalyeleri kullanılabilir. Ayrıca son zamanlarda gitgide popüler olan ve en doğal malzeme olan ahşap tezgahlar günden güne daha da popülerleşmektedir. Bu ahşap tezgahların kullanımı her ne kadar zor görünse de aslında çok zor bir kullanımları yoktur. Zeytinyağı gibi doğal yağlarla aylık olarak ovalanarak temizlenmesi önerilmektedir. Bu ahşap tezgahlar ahşap dekorasyon konusunda mutfağı çok şık hale getiren unsurlardan bir tanesidir.

 Ahşap Dekorasyon Ürünleri


Evin içerisinde olabilecek bölmelerden bahsedildikten sonra bir de ev içinde kullanılabilecek küçük dekorasyon ürünlerini değinmekte fayda var. Genellikle hayvan şeklinde olan ahşap heykelcikler evin havasını değiştiren büyük unsurlardandır. Fil ya da kedi şeklinde olabilen bu heykelcikler boyutlarına göre ev içinde konumlandırılabilir. Boyutları büyük olan heykeller yerde konumlandırılırken boyutları küçük olanlar vitrin, TV ünitesi ya da sehpa gibi ürünlerin sergilenebilir.

 Ahşap denince akla gelen bir diğer dekorasyon ürünü ise şamdanlar ve çerçevelerdir. Evin hem ısısını hem de enerjisini artıran mumlar için şık ahşap şamdanlar seçmek bir evin dekorasyon tamamlayıcısı olarak görülebilir Buna ek olarak anılarını çerçevelerde saklamayı sevenler için ahşap çerçeve modelleri kullanılabilecek uygun fiyatlı ahşap dekorasyon ürünlerindendir.

Ahşap Dekorasyon Ürünlerini görmek için tıklayın! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahşap Dekorasyon

Köpek Kulubesi Üretim Tesisi