Ahşap Dekorasyon

Ahşap dekorasyon ürünlerinin güzelliğinden asla vazgeçemeyen tutkunlarının olduğu şüphesiz vardır. Doğanın en güzel sembollerinden biridir. Karmaşık ve sıkıcı şehir hayatından bir an uzaklaşmak isteyen ahşap mobilya tutkunları çok çeşitli olan modellerini tercih etmektedirler. Ayrıca görünüş itibari ile de sakin ve huzurlu bir dekorasyon görünümü sağlarlar. Doğal görünümü ve sıcak kokusu ile beraber şık alanlar dekore edilebilir.

 Hem geleneksel hem de modern mimaride kullanılan ahşap malzemeler ayrıca sağlıklı ve dayanıklı olan yapısıyla yaşadığımız alanların vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmektedirler. Dış mekanlarda ve aynı zamanlarda iç mekanlarda da fark yaratan içinde huzur ve enerji de barındıran değişik tasarımlara imza atar.


Ahşap Dekorasyon Tarzı Nasıl Olur?

 Farklı beğeni ve tarzlara hitap eden ahşap dekorasyon ürünleri, kişilerin istekleri doğrultusunda şık ve sıcak ev atmosferinin oluşmasına olanak sağlar. Büyük çapta yapılacak olan bir dekorasyona göre çok daha küçük dokunuşlar ile evleriniz de ve mekanlarınız da çok farklı tasarımlar yaratabilir. Örneğin ahşap kitaplık modelleri ile dinlenme ve okuma köşeleriniz canlılık kazanabilir, masa ve sehpalar ile odalarda doğallık oluşabilir. Dekoratif raf modelleri ile beraber bunları yerleştirilecek saksı ve aksesuarlar ile destekleyerek oldukça sıcak ve samimi bir alan yaratılabilir ve evin değişik yerlerine yerleştirilecek olan saksı ve tablolar ile yaşadığımız yerleri çok daha şık hale getirebiliriz.

 Genellikle el yapımı ürünlerin öne çıktığı dekorasyon da hasır ve tahta gibi doğal ürünler kullanılmaktadır. Ham ve işlenmemiş olan ahşap bu stilin en belirgin olanlarındandır. Klasik izler, desenli seramik karolar ile beraber mutfak ve banyolarda da kullanılabilir. Ayrıca otantik ürünlerde eklenerek yaşam alanızın tüm stresinizi alması için dekore etmiş olursunuz.


Ahşap Dekorasyon da Kullanılan Tamamlayıcı Diğer Ürünler

 Renk olarak nötr ve toprak tonlarının kullanıldığı rustik tarz ile beraber aynı zamanda siyah ve beyaz da en çok tercih edilenlerdendir. Rahatlık ilk plan da olduğu için genellikle pofidik koltuklar ve minderler ile birlikte kullanılmaktadır. Eski yılların etkisi modern ürünler kullanılarak bu dekorasyon yapılmış olur. Ayrıca bu tarzın olmaz ise olmazı ham ahşaptır. Evlerde genelde bu tarz dekorasyon ürünleri ile karşılaşılır. Birde boyanmamış, verniklenmemiş ve lake gibi kaplamalar ile özel formlar kazandırılmış ürünler de göze çarpar.

 Ahşap dekorasyon ürünleri ile bezenmiş bir ev dekore etmek bazen çok maliyetli olabilir. Ham ağaçlar, doğal taşlar, mermerler ve antika ürünler oldukça pahalı olabilir. Bu nedenle önce bütçe ayarlaması yapılması gerekir.


Ahşap Dekorasyon Ürünleri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Ahşap dekorasyon yaparken çok koyu renkler ile mekanı boğmamak gerekir. Çünkü bu tarz da genellikle kahverengi ürünler kullanıldığı için seçilecek diğer ürünlerin daha açık renkli tercih edilmesi gerekir. Bu sayede mekanı boğmamış oluruz. Genelde mobilyalarda mat ve cilalı ürünler kullanılmaktadır. En önemli dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de mobilyada ağacın çok gözükmemesi gerekir. Mobilya seçimi yaparken de ceviz, meşe, kiraz ve akçaağaç ağaçlarının seçilmesi daha uygun olacaktır. Kahverengi ile yakışan ve aynı zaman da bütünlüğü bozmayan ürünlerde tercih edilmelidir. Bu dekorasyon ürünleri uygulanırken aynı zaman da çiçeklerden de yardım alınabilir. Çiçek bir eve hem daha doğal bir hava katar hem de görünüş itibari ile de çok daha sıcak ve şık bir ortam sağlamış olur. İkinci el eşyalarda ahşap dekorasyon dizayn ederken kullanılır. Birde kendi tasarladığımız ürünlerin kullanılması da cam figürlerde önemli bir yere sahip olacaktır. Birde mumlar ahşap dekorasyon da çok farklı bir hava katabilmektedir.

Ahşap Dekorasyon Fiyatlarını öğrenmek için tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahşap Dekorasyon Ürünleri

Köpek Kulubesi Üretim Tesisi